A nyugati orvoslás is egyre jobban elismeri mind a megelőzések fontosságát, mind az energia-gyógyászat lehetséges sikereit. Az emberi testet behálózó energia-vezetékek (meridiánok) masszázzsal, akupunktúrával illetve akupresszúrával történő stimulálása a betegségek megelőzése érdekében már a világ jelentős hányadán elterjedt, Magyarországon még csak gyerekcipőben jár az ezen fajta prevenció. Az akupresszúra nem tüneti kezelés, sokkal inkább az egyensúly megbomlásának okára hat, mellékhatás nélkül.

 

Aki még nem vett részt ilyen típusú masszázson, várható, hogy az első pont-kezeléseknél fájdalmat fog érezni az adott helyen, de ez később, a kezelések alatt egyre enyhébb lesz, ahogy az energia-pangás a ponthoz tartozó meridiánon fokozatosan megszűnik. A meridiánokon történő szabad energia-áramlás teszi lehetővé a meridiánokhoz tartozó belső szervek energia-egyensúlyát, amiből természetesen következik, hogy a szerv egészséges marad.

 

Kezelés fajták

 

1. „Életerő” - 60 perc

 

Nyak, hát, és a láb hátsó részének kezelése. Erőteljes masszázs az izmok gyúrásával és 15 akupresszúrás pont nyomásával (3 a fejen, 6 a háton, 6 a lábon). Ez a legnépszerűbb kezelés-fajta, amely mindamellett, hogy a leggyakrabban használt izmokat (hát és láb) frissíti fel, a pontok kezelésével energia-feltöltés is történik, és ez hatékonyan hozzájárul az immunrendszer erősítéséhez, betegségek megelőzéséhez.

 

2. „Relax” - 60 perc

Hát és láb teljes átdolgozás

 

Nyak, hát, és a láb hátsó és elülső részének kezelése. Erőteljes masszázs az izmok gyúrásával és a meridiánok finom nyomásával. Elsősorban azoknak ajánlott, aki nem szeretné / nem bírja az akupresszúrás pont-kezelést, illetve ülő munkát végez, vagy éppen sokat sportol.

 

A kezelés bemutató rövidfilmje:

 

 

3. „Megújulás” – 75 perc

 

"Relax" masszázs kezelés plusz fejmasszázs. Kombinálható az „Életerő” fajtával is.

 

 

Mindhárom kezelés fajta esetén kérhető bizonyos bántalmak, fájdalmak enyhítésére szolgáló akupresszúrás pont(ok) kezelése is, erről előzetesen egyeztetünk.

 

Milyen öltözetben legyen a vendég a masszázs alatt?

 

A nyugati masszázs-formáktól eltérően, itt a vendég könnyed ruházatba öltözve kapja a kezelést, nincs krém- vagy masszázsolaj-használat. A ruházatnak vékonynak és lezsernek kell lennie, fontos, hogy ne feszüljön a bőrön. A legalkalmasabb egy pamutpóló és vékony szabadidő-nadrág.

 

Mire alkalmas igazán a masszázs?

 

 

Melyek a masszázs ellenjavallatai?

 

A masszázs feltétele, hogy az alábbiak közül egyik sem legyen a vendég állapotára jellemző.

 

 

Ezek hiányáról a vendégnek az első masszázs előtt írásban nyilatkoznia kell, és ezzel kötelezi magát, hogy ha későbbiekben bármikor fennáll valamelyik állapot a felsoroltak közül, akkor nem veszi igénybe a masszázst. A nyilatkozat innen letölthető, és az első masszázs előtt szükséges kitöltve leadni.

 

Helyettesíthet-e a masszázs bármilyen orvosi kezelést?

 

A masszázs nem helyettesíthet orvosilag szükséges beavatkozást vagy gyógykezelést!

Amennyiben a vendég bármilyen orvosi kezelés alatt áll, a masszázsról mindenképpen konzultáljon a kezelőorvosával!

 

 

 

 

 

 

 

Ez az oldal a SPEEDPAGE weboldal készítővel készült