Az elmúlt 3 év kora őszi időszakában Hadabás Kati életében egy-egy meghatározó esemény történt:

 

Ez egy igazán példaértékű „sorozat”, de azt feltétlen hozzá kell tenni, hogy bizonyos „előélet” nélkül ez nem ment volna. Kati többéves futómúltja tette lehetővé, hogy egy évvel a szülés után ismét ultrát fusson. A futásnak köszönheti gyors regenerációját, így már tavaly november közepétől újra tudott edzeni.

 

Kati csapatba kerülése csak „véletlen” volt. A srácok hármasából egyikük sajnos mégsem tudta vállalni a megmérettetést, és Katinak mindig is tetszettek a „balcsis futós kihívások”, így némi átbeszélés után döntöttünk úgy, hogy induljon a versenyen.

 

A csapat másik két tagja is már jó ismerős: Kasnyik Gábor, akivel két éve párban futottam az UB-n, és a 8. helyet szereztük meg. Valamint Széll Gábor volt kollégám, egyszerűen csak „A szél”, aki rendkívül gyors tud lenni rövid- és középtávon is, és úgy tűnt, hogy az ultrákon sem lazsál. :)

 

Az UB ultra-csapat versenyek (a 2 és 3 fős) egy különleges válfaja az ultrafutásnak, legalábbis akkor, ha a tagok folyamatosan váltják egymást. Katiék is így tettek, átlagosan 10-12 km-t toltak egy etapban. Ez a ciklikus terhelés egy kicsivel speciálisabb felkészülést, és főleg nagyon jó taktikát igényel. Fontos szerepet kap a gyors regeneráció, valamint annak a középútnak a megtalálása, hogy gyorsak legyünk, de ne nyírjuk ki magunkat teljesen, hiszen még több etap hátravan.

 

A teljes távból, vagyis 215 km-ből, Katinak 77 km jutott, ezt nagyon szép tempóval: 6:15-ös átlaggal tudta hozni. Elmondása szerint a harmadik szakasz volt egy kicsit kritikus, gyomorbántalmak gyötörték egy ideig, de szerencsére hamar elmúlt. Az éjszakai hideg és fáradtság is utolérte, de mivel már voltak ilyen téren is tapasztalatai, ezeken is túljutott.

 

A csapat 20 óra 10 perces idővel kerülte meg a tavat. Ez a 18. leggyorsabb idő a 3 fős férfi csapatok közül (minden csapat „férfi”, ahol legalább az egyik tag férfi), így 48 csapatot utasítottak maguk mögé.

 

Nagy gratuláció Katinak! Ez mindenképpen óriási teljesítmény. Őt ismerve, a Balaton körüli futásoknak messze nincs vége, tervei között szerepel az egyéni Balaton Szupermaraton, és még ki tudja mi… ;)

 

 

Megosztás
Ez az oldal a SPEEDPAGE weboldal készítővel készült