Kovács József vagyok, már túl a negyedik Ikszen. :)

 

Célom: tudásommal és tapasztalataim felhasználásával segítsem embertársaimat az egészség megőrzésében, testi-lelki egyensúlyuk fenntartásában, kondíciójuk és állóképességük fejlesztésében.

(A COVID-19 elleni oltásokat megkaptam.)

 

 

Több, mint húsz éve a sport az életem: futás, terepfutás, teljesítménytúra, harcművészetek (kungfu, taekwondo). 13 évig szolgáltam a seregben, amikor úgy döntöttem, hogy időmet és energiámat inkább mások fizikai állapotának fejlesztésére fordítom. 2014 óta dolgozom edzőként, 5 év csoportos edzői és 7 év személyi edzői tapasztalattal rendelkezem.

 

Sokat köszönhetek a Kungfu Akadémiának, ahol évtizedeken át a harcművészetek iránti szomjamat olthattam, az ottani mesterek lelkiismeretes munkája által indultam el egy nagyon jó úton.

 

A Tui Na kínai akupresszúrás gyógymasszázzsal is itt találkoztam először, még a kétezres évek elején, majd tudásomat Belányi-Sztraka Éva természetgyógyász és masszázsterapeuta tanfolyamain gazdagítottam tovább.

 

A kungfu mellett, elkezdtem a taekwondo-val is foglalkozni, Csabi mester útmutatásai alapján.

 

A futás, mint szenvedély, a teljesítménytúrás korszakomból jött. 2018. áprilistól 2019. szeptemberéig Maráz Zsuzsi ultrafutó, többszörös Spartathlon bajnok edzéstervei alapján edzettem, és ez az időszak minőségi ugrást jelentett a futásomban. A kialakult formámat azóta is próbálom tartani, futok aszfalton, terepen, síkon, hegyen-völgyön, tulajdonképpen a futás minden formáját nagyon élvezem.

 

 

 

 

Ez az oldal a SPEEDPAGE weboldal készítővel készült